Ohş Dost Bunlar :

Cumartesi, Ağustos 21

Deneyim Yaşta Değil Kıçtadır!


Başlık ne kadar çarpıcı oldu değil mi?

Bende öyle düşünmüştüm.



Deneyim yaşadıkça öğrenilir,buna göre çok yaşayan çok deneyimlidir,bilgedir.Bu mantık doğru olabilirdi.Ama değil,iyiki değil.

Deneyim nedir bilirmisiniz?Yaşantı dersleri değildir…



Deneyim kuyruk acısıdır.Kuyruk acısından dolayı bir hatayı tekrarlamamaktır deneyim.Hata da görecelidir,kimine göre afferimlik bir iştir ama sana göre hayatının en büyük hatasıdır…Konumuza dönelim.



Bir insan kuyruk acısı yaşadıkça ders almaktaysa eğer bunun yaşla falan alakası yoktur.Ancak bunu istatistiğe vurmazsanız.



Zaman ve tecrübeİstersen deneyim de hiç fark etmez asla kıyaslanamayacak şeylerdir.

40 yaşında 20 yaşına kadar okuldan eve - evden okula giden biri ve 20 yaşında sokaklardan eve girmeyen birini asla kıyaslayamazsını.


Yani yaşantıyla ölçülür bu iş yaşla,zamanla değil...

Bir insan ne kadar diğer insanlara yakın olur kazık yer sırtından bıçaklanırsa okadar tecrübe sahibi biri olur çıkar...Ne kadar çok insan tanırsa, ne kadar çok dert dinlerse,ne kadar falzla hata yaparsa,başkalarını ne kadar izlerse ,başkalarıyla ne kadar batarsa okadar çok tecrübe sahibi olur okadar çok canı yanar okadar az hata yapmaya başlar okadar da insan seçmeye başlar insan sarrafı olur o insan.

Sadece kendi yaşayarak değil başkalarının yaşadığından da ders alır insan...

Moruk çok deneyimlidir...

1 yorum:

  1. basligi görünce, hemen buraya kostum. cok sexy bir baslik hahahahaha, harbiden basligi okuyani, bu yazi migntasi gibi ceker :P


    yazi güzel olmus, bu gzl yazi icin tsk. ederim.

    YanıtlaSil