Ohş Dost Bunlar :

Perşembe, Ağustos 19

Günümüz İlişki Babatomisi

Bodozlama konuya giriyorum ;



1. Evre

Bir kızla/erkekle tanışılır..Sohbet başlar.Sorulcak soru çoktur sürekli gülücükler fırlatılır.Bu arada her iki tarafta birbirinin herhangi bir sosyal ağında bulunan fotolarına bakar.
Komiklikler etkilemeler,cezbetmek için "canım,bitanem,hayatım" ve saire sözcükler.
Artistlikler,şöyleler böyleler,arkadaşlıklar,anılar ha unutmadan herkes kendi sıkıntı ve problemlerini anlatmaya başlar...Derken o soru için ortam hazırlanır.Ve sonıunda :
"Benimle Çıkarmısın?"Buda Amerikan Filmlerinden alınmış bir repliktir,Avrupa'da bunun anlamı bir gece birlikte vakit geçirmektir,arkadaş,kanka buluşması gibi.Tabi gel gör ki bizim gençlik sünger gibi emiyor.

2.Evre

Artık bir ilişki vardır.Karşılıklı olarak telefonlarda kayıt edilen isimler değişir,sosyal ağlarda ki ilişki durumları düzeltilir.Evlilikteki adıyla "Cicim Ayları" bu ilişkilerde "İlk Hafta" diye adlandırılır.
Bu evrelerde herşey güzeldir.Kavgalar edilmez daha tanıma evresidir.El ele tutuşulur her fırsatta buluşulur ve buluşmalarda sadece öpüşülür asla birşeyler paylaşılmaz...

3.Evre

Artık taraflar birbirlerini tanıyorlardır neleri sevip neleri sevmediklerini biliyorlardır.Artık tarafların arkadaşlarıylada tanışılmıştır ve kıskançlıklar boy göstermeye başlamıştır...
Karşı cinsten arkadaşlar sorun olmaya başlarlar.(Konuşarak aşanları gördüm.).Taraflar kendilerine ve arkadaşlarına daha fazla zaman ayırmaya başlamışlardır.Görüşmeler,buluşmalar azalır
Bi taraf mesajları azaltmaya görsün.

"Benden soğudun!,Napıyodun!,..."

Tarzında kelimeler sarf edilir.Ve ilk kavga yaşanır!

4.Evre

"Cicim Ayı" bitmek üzeredir.Artık karşı tarafın öğrenilebilecek bir yanı kalınmamıştır.Bence aşkın ömrü sevgilini her gördüğünde öğrenilecek yeni yanlarını bulabilmektedir.Kavgalar artmış,sürekli mesajlaşmalar bitmiştir.Kıskançlıklar ise tavandadır.Kavgalar,tartışmaşar şiddetlenir.

5.Evre

Kavgalardan bıkılmıştır,iyice soğuşulmuştur.Taraflar yeni kişilere bakmaya başlamışlardır bile.Son kavga çıkar,kıskançlık,ilgisizliktir ama yalan hepsinin nedeni soğumaktır.Gerçekten sevmemektir.

Devamı için 1. satıra dönebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder